fbpx

Bloemeneiland Madeira

Bloemen op Madeira

De bijnaam ‘bloemeneiland’ heeft Madeira te danken aan de grote diversiteit aan bloemen en planten die over het hele eiland voorkomen. Ga je voor de bloemen op Madeira naar het eiland, bezoek dan ook de botanische tuinen met exotische bloemen en planten vanuit de hele wereld. Niet voor niets wordt Madeira de drijvende tuin van de Atlantische Oceaan genoemd.

Beste reistijd voor bloemen op Madeira

Het hele jaar door is de temperatuur op Madeira aangenaam, maar wil je de bloemen op Madeira in bloei zien dan zijn de maanden april tot juni de beste reistijd om te genieten van de uitbundige bloemenpracht.

Direct naar:

Bloemen op Madeira

Tijdens het bloeiseizoen ontploft Madeira van de kleuren. De gaspeldoorns, wijnrode Afrikaanse madeliefjes en inheemse boterbloemen zetten de berghellingen in vuur en vlam. En langs de wegen zie je overal de blauwe agapanthus. De meest opvallende bloemen op Madeira zijn de trots van Madeira, een slangenkruid, met grote violette bloemen en de strelitzia, ook wel paradijsvogelbloem genoemd. Een kleine greep uit de soorten bloemen die op het bloemeneiland voorkomen, zijn canna’s, witte aronskelken, zwanenbloemen, passiebloemen, trompetbloemen en orchideeën. Struiken als oleander, kamperfoelie, hibiscus en bougainvillea groeien ook in de stad. In het noorden zijn er ook een paar laurierbossen en over het hele eiland vind je metershoge boomvarens, palmbomen en bananenbomen.

Bloemenfestival in Funchal

Twee weken na Pasen, als de bloemen op Madeira in volle bloei zijn, vindt in Funchal het jaarlijkse bloemenfestival plaats. De hoofdstad is dan een zee van kleur met door kunstenaars gemaakte bloementapijten. Het bloemenfeest begint met kinderen die allerlei soorten bloemen naar de Muro da Esperança, de muur van de Hoop, brengen. Het hoogtepunt van het bloemenfestival is de bloemenparade met prachtige praalwagens die door de hele stad een heerlijke bloemengeur achterlaten.

Bloemen Madeira
Ontdek bloemeneiland Madeira

Beleef het subtropische bloemeneiland Madeira met ANWB Reizen.

Bloemen Madeira
Wandelvakantie met Sawadee

Prachtige vakantie over het Portugese eiland Madeira. Ontdek vele bloemen en planten. 

Bloementuinen madeira
Bloemenpracht Madeira

Ontdek alle kleurrijke bloemen van Madeira tijdens jouw vakantie.