fbpx

Duiken Madeira

Duiken op Madeira? Goed plan, want Madeira is een fantastische duikbestemming. De onderwaterwereld rondom dit Portugese eiland in de Atlantische Oceaan bestaat uit een grote variatie aan zeedieren, riffen, onderwatergrotten en scheepswrakken.

 

Lees meer over duiken en snorkelen op Madeira; ontdek de beste duikplekken, de beste reistijd om te duiken en lees alles over duikscholen op Madeira en natuurlijk welk bijzondere vissen je allemaal kunt tegenkomen.

Snorkelen Madeira

Heb je nog geen duikbrevet of wil je liever aan het wateroppervlak blijven? Dan is snorkelen op Madeira ook een goede optie. Bij het Garajau Marine Reserve en Praia do Toco kun je prachtig snorkelen. Doe je duikbril op, trek flippers aan er zie hoe mooi het onderwaterparadijs van Madeira is!

Direct naar:

Top 3 mooiste duikplekken op Madeira

De mooiste duikplekken van Madeira vind je aan de zuidkant van het eiland, waaronder eco-vriendelijke duiklocaties. Hieronder krijg je drie tips voor prachtige duiklocaties rondom Madeira.

1. Garajau Partial Nature Reserve

Het Garajau Zeereservaat wordt vanuit hele wereld bezocht en ligt op 20 minuten van hoofdstad Funchal. In dit reservaat vind je duiklocaties voor beginners maar ook voor gevorderde duikers. Beginners kunnen naar het Lavafinger Rif duiken met een diepte van 5 tot 35 meter. Gevorderde duikers kunnen beter naar Pico en Ponta da Oliveira, want hier zijn zeegrotten te vinden op een diepte van wel 50 meter. Je vindt op deze duiklocatie veel uniek gevormde rotsformaties onder water. Verder is het water hier zeer helder. Doordat de zeebodem hier snel steil naar beneden loopt kun je in dit beschermde gebied ook grote zeedieren bewonderen zoals dolfijnen, roggen en manta’s. 

2. Madaleno do Mar

Op 45 minuten ten westen van Funchal ligt een scheepswrak op de zeebodem. Op 30 meter diepte ligt de Bom Rei. Het scheepswrak is 90 meter lang waardoor er genoeg te zien valt.

3. Porto Santo

Ook rondom Porto Santo vind je veel mogelijkheden om te snorkelen en duiken met wel 20 duiklocaties. In het zuidoosten van Porto Santo ligt Baixa das Bicudas, een geweldige duiklocatie. Ook kleine eilanden in de buurt van Porto Santo, denk aan Ilheu de Fora, Ilheu de Cima, Ilheu de Baixo ou da Cal en Ilheu de Ferro bieden duikmogelijkheden. Vooral Ilheu de Cima is een aanrader!

Duiken Madeira
Duikvakantie Madeira - incl. 10 duiken

8-daagse duikreis incl. vlucht, hotel, ontbijt en duikprogramma.

Walvissen Madeira
Leren duiken Madeira

Leer duiken op Madeira en behaal je PADI tijdens je vakantie.

Walvissen en dolfijnen spotten madeira
10-daagse vakantie Funchal

Ontdek de mooiste duikplekken op Madeira. 

Beste reistijd duiken Madeira

Door het aangename klimaat is het hele jaar door mogelijk om te duiken op Madeira. In de winter ligt de zeetemperatuur rond de 19 graden en ’s zomers rond de 25 graden. Dit is relatief hoog. Deze ‘hoge’ zeetemperaturen komen door een warme golfstroom die langs het eiland stroomt. Over het algemeen is juni tot oktober de beste tijd om te duiken op Madeira. In deze tijd heb je de grootste kans om ook walvissen te spotten. 

PADI Madeira

De duikcondities in Madeira zijn perfect om een brevet te halen. Volg een duikcursus bij één van de vele duikscholen op Madeira. Je krijgt dan tips en tricks van ervaren duikinstructeurs. Meestal oefen je dan eerst in het zwembad van een hotel om daarna richting zee te gaan. 

Duikscholen Madeira

De meeste duikscholen zijn te vinden in Funchal en in Canico. Sommige duikscholen op Madeira bieden ook wrakduiken en nachtduiken aan. Boek je een duiktrip via een duikschool dan kun je hier bijna altijd ook je duikmateriaal huren óf dit is al inclusief de afgesproken prijs.

Soorten vissen rondom Madeira

Eenmaal onder water kom je een grote verscheidenheid aan zeedieren tegen, zoals dolfijnen, zeepaardjes, pijlstaartroggen, barracuda’s, murenes, kreeften, inktvissen en grote scholen exotische vissen. In het juiste seizoen kun je zelfs walvissen tegenkomen. Beleef het zelf op vakantie in Madeira!

Madeira is één van de beste locaties van Europa om te duiken.

Duikvakantie Madeira

4/5

Leer duiken tijdens je vakantie op Madeira en behaal je PADI open water. Hotel incl. 10 duiken. 

Leren duiken op Madeira

4/5

Behaal je PADI tijdens je vakantie op Madeira.