fbpx

Levada Madeira

Ken je de levadas op Madeira al? Een vakantie op Madeira staat voor een groot gedeelte in het teken van de waanzinnige natuur en daar horen de levadas zeker bij. Naast de kleurrijke bloemen waar Madeira om bekend staat, zijn de vele levadas een bijzondere bezienswaardigheid. Wandelen langs de levadas is de perfecte manier om de beeldschone natuur op Madeira te ontdekken.

 

Levadas zijn smalle kanalen die het regenwater uit het bergachtige binnenland vervoeren naar overige plaatsen op het eiland. Tegenwoordig stroomt er nog steeds water door deze levadas en zijn ze razend populair geworden als wandelroute.

 

Niet zo gek, want de levadas stromen door de mooiste plekken op Madeira en naast de levadas is genoeg ruimte om te wandelen. Ontdek de mooiste levadas wandelroutes en beleef schitterende natuurplekken en bergdorpjes!

Beleef de Levadas op Madeira

Populairse Levada wandelroutes

groepsrondreis Madeira
10-daagse wandelvakantie

Wandel tijdens je vakantie langs de mooiste levadas en van prachtige bloemen.

Groepswandelvakantie madeira
Vakantie Madeira

Ontdek de ongerepte en beeldschone natuur tijdens een vakantie Madeira.

Levadas wandelingen madeira
8-daagse reis 'Beleef Madeira'

Ontdek de mooiste levadas en kleurrijke bloemen. 

De mooiste levada wandelingen op Madeira

Levadas zijn vrijwel uniek op Madeira, want alleen op het Spaanse eiland La Palma vind je ook levadas. De mooiste levadas wandelingen op Madeira hebben we hieronder voor je op een rij gezet. Per levada vind je de locatie, de afstand en de moeilijkheidsgraad. Volg één of meerdere van deze wandelroutes en je zult kennis maken met de oprechte schoonheid van de ongerepte natuur van Madeira!

Levada do Alecrim

van Rabacal naar Lagoa da Dona Beja

Levada do Rei

van Quebradas naar Ribeiro Bonito

Levada das 25 Fontes

van Rabacal naar 25 Fontes

Levada do Barreiro

van Poco da Neve naar Casa do Barreiro

Levada dos Cedros

van Fanal naar Curral Falso

Levada do Risico

omgeving Rabacal

Levada do Caldeirado Verde

van Queimadas naar Caldeirao Verde

Levada do Moinho

Noordwesten Madeira

Levada do Furado

van Ribeiro Frio naar Portela

Let op; bovenstaande afstanden zijn enkele reis. Onthoud dus dat je ook terug moet wandelen als je terug bij het startpunt wilt komen. Als je zeker wilt zijn dat je de goede route loopt dan kun je onder begeleiding van een gids een levada lopen. Onderweg krijg je meer informatie en uitleg over de werking van de kanalen en over de omliggende natuur, zoals mooie watervallen waarbij een tussenstop populair is. Lees hier meer over een wandelvakantie madeira.  Bij een begeleide wandeling is het vervoer vaak inclusief en word je opgehaald bij je hotel.  Handig, maar wel een stuk duurder wanneer je zelf op pad gaat.

Veel gestelde vragen over Levadas op Madeira

Levadas zijn irrigatiekanalen. Dit zijn smalle waterwegen zodat het regenwater ook naar de drogere plekken op het eiland kan worden geleid. Zodoende stroomt het vele regenwater vanuit de hoge bergen in het binnenland ook richting andere plekken op Madeira. Veel levadas zijn al in de 16de eeuw aangelegd en stromen dwars door de ongerepte natuur van Madeira. Je kunt de levadas aflopen, want naast deze smalle kanalen is er genoeg ruimte om te wandelen. De ruimte is vroeger vrijgehouden voor het onderhoud van de waterwegen, maar doen nu dienst als wandelruimte. Hierdoor zijn levadas eigenlijk wandelroutes geworden!

Maak je vakantie of rondreis op Madeira extra leuk door een levada te wandelen. Neem je wandelschoenen dus mee in je koffer, boek een vakantie en laat de overweldigende natuur je verwelkomen op Madeira!

Bloemen Madeira
8-daagse groepswandelvakantie Madeira

Ontdek de levadas op het subtropische bloemeneiland Madeira met ANWB Reizen.

Bloemen Madeira
Wandelvakantie met Sawadee
Wandel langs de ‘levadas’, oude irrigatiekanaaltjes typerend voor Madeira
Bloementuinen madeira
Groepswandelvakantie ANWB
Wandel langs levadas en verblijf in luxe Quinta’s.