fbpx

Nonnenvallei Madeira (Curral das Freiras)

De Nonnenvalei in Madeira wordt ook weleens Curral das Freiras genoemd. In het bergachtige achterland van Funchal ligt (een beetje verstopt) de Nonnenvallei. Tussen alle hoge bergen in deze omgeving ligt in de vallei het authentieke dorpje Curral das Freiras. Vanuit dit dorp kun je fantastische wandelroutes door de vallei maken waarbij je een indrukwekkende natuur passeert!

Waar komt de naam Nonnenvallei vandaan?

In een vervlogen tijdperk werd Madeira geteisterd door piraten. Deze piraten hadden niet veel met nonnen. De nonnen op Madeira moesten dus vluchten. En je raadt al waar ze naartoe gingen: de Nonnenvallei. In deze vallei op 19 kilometer van Funchal verstopten de nonnen zich in het dal in de hoop dat de piraten ze niet ontdekten.

Direct naar:

Hoe kom je in de Nonnenvallei?

Met een huurauto kun je Curral das Freiras via slechts één weg bereiken. Het is een kronkelige weg door de bergen die best steil zijn. Het is een avontuurlijke tocht waarbij je vlak langs diepe ravijnen rijdt, maar absoluut de moeite waard. Vergeet niet om tijdens de mooie rit ernaartoe te stoppen bij het uitzichtpunt Eira do Serrado waarvandaan je prachtig de Nonnenvallei inkijkt.

Curral das Freiras: het dorp van kastanjes en kersen

Het afgelegen dorp Curral das Freiras in de Nonnenvallei staat bekend om haar kastanjes en kersen. Van deze producten worden allerlei dingen gemaakt zoals likeuren en toetjes en deze zijn te koop in de souvenirwinkels. Ben je op 1 november op Madeira? Dan kun je op deze dag in Curral das Freiras naar het Kastanjefestival, een begrip in de omgeving!
Nonnenvalei Madeira
10-daagse wandelvakantie

Ontdek de Nonnenvallei in het dorp Curral das Freiras. Geniet van adembenemende uitzichten. 

Bloemen madeira
Beleef Bloemeneiland Madeira

Kleurrijke bloemen, prachtige uitzichten en onvergetelijke wandelroutes. Beleef Madeira. 

vakantie madeira
Vakantie Madeira

Geniet tijdens je vakantie van de beeldschone natuur, heerlijke wandelingen en prachtige tuinen. 

Wandelen Nonnenvallei

Haal je wandelschoenen maar alvast tevoorschijn en stop ze in je koffer voor een vakantie naar Madeira! Als je eenmaal op Madeira bent en naar de Nonnenvallei gaat, neem dan deze wandelschoenen zeker mee. Er zijn verschillende wandelroutes in de Nonnenvallei uitgestippeld die jij kunt bewandelen. Enkele wandelroutes starten vanuit het dorp Curral das Freiras. Je kunt zelf op avontuur gaan, maar dit kan ook met een groep tijdens een excursie onder begeleiding van een gids die je meer achtergrondinformatie geeft over deze bijzonder vallei!

Meer wandelen op Madeira

Naast wandelen in de Nonnenvallei kun je op meer plekken op Madeira terecht voor een mooie wandeltocht. Wandel bijvoorbeeld langs een ‘Levada’ door het binnenland. Dit is een oude waterweg door de groene en bergachtige natuur waarbij je op de meest afgelegen plekken komt. Óf ga naar één van de hoogste bergpieken van het eiland: Pico do Areeiro. Al gauw ontdek je waarom wandelen op Madeira een feestje is!

Madeira én de Nonnenvallei in het echt zien?

Kun je niet wachten om de Nonnenvallei op Madeira in het echt te zien? Maak van je wens werkelijkheid en boek je vakantie naar Madeira. TUI of Vakantiediscounter kunnen je helpen met een goed hotel inclusief vluchten. Zoek je nog een huurauto waarmee je onder andere naar de Nonnenvallei kunt rijden? Neem dan eens een kijkje bij Sunny Cars met volledig verzekerde huurauto’s of boek een huurauto extra bij als je een pakketreis boekt.

Bekijk ook: