fbpx

Stranden Madeira

Madeira is een fantastisch bloemeneiland die gelegen is in de Atlantische Oceaan. Wil je een mix van natuur, cultuur en zon dan is dit eiland een droombestemming. Madeira kent een heleboel indrukwekkende stranden maar ook natuurlijk zwembaden waardoor het eiland de perfecte bestemming is voor jouw volgende zonvakantie.

Canico strand

op 10 km afstand van de hoofdstad Funchal vinden we een klein plaatsje Caniço. Het heeft een indrukwekkend landschap en staat vol met bananenplantages. Een echte strand heeft Caniço niet maar er zijn wel twee aangelegde strandjes te vinden. De eerste is het Wilde Strand welke we kunnen bij het hotel van Galomar. Aan de oostrand van Caniço is er een klein kiezelstrand te vinden. Verder heb je de mogelijkheid om bij verschillende lido’s een duik te nemen in de zee vanaf een betonplateau.

Praia da Calheta

De meest favoriete strand onder toeristen in Madeira is de Praia da Calheta. Dit heeft te maken met de perfecte ligging van het strand. Hierdoor heeft dit strand de meeste zonuren. Zo geniet je extra lang van het prachtige weer. Praia da Calheta is een kunstmatig aangelegd zandstrand aan de zuidkust van Madeira. Met rotsblokken is er een dam gebouwd die het water van de zee tegenhoudt. Hierdoor is dit strand uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen.

Vakantie madeira
Ontdek de stranden op Madeira

Geniet van tijdens je vakantie van de stranden op madeira, heerlijke wandelingen en prachtige tuinen. 

Bloemen madeira
Strandvakantie naar Madeira

Ontdek tijdens je vakantie de stranden op Madeira, tropische tuinen en walvissen en dolfijnen. 

Walvissen en dolfijnen spotten madeira
Ontdek walvissen en dolfijnen

Altijd al is walvissen en dolfijnen willen zien? Ervaar het tijdens je Madeira vakantie.

Strand Porto Santo

Naast Madeira kun je een bezoek brengen aan het prachtige gouden buureiland Porto Santo. Om op het eiland te komen neem je de boot waarmee je vaart door de indrukwekkende Atlantische Oceaan. Eenmaal aangekomen zul je verstelt staan van het prachtige negen kilometer lange goudkleurige zandstrand die tegen de diepblauwe zee ligt. Door diverse vulkanische uitbarstingen is er een prachtige landschap ontstaan. Ervaar het eiland door een wandeling te maken en geniet van het uitzicht bij verschillende uitkijkposten.

Natuurlijke (zwem)baden op Madeira

Ben je niet zo dol op het strand kun je kijken naar alternatieven. Zo vinden we bijvoorbeeld in het noordwesten van Madeira een natuurlijkbad in het dorpje Porto Moniz. Het is een heerlijke plek om een dag te genieten. Het bad is gemaakt van lava stenen en ligt tegen de zee aan. Voor de echte natuur look zijn er in het bad allerlei rotsen gecreëerd. Het water waar het bad mee gevuld is komt uit de zee, hierdoor is de ervaring nog intenser. Voor de entreeprijs hoef je het ook niet te laten want je betaalt slechts € 1,50 per persoon.