fbpx

Watervalweg Madeira

Ooit weleens gehoord van de watervalweg op Madeira? Van alle mooie plekken en bezienswaardigheden op Madeira weten nog maar weinig mensen van deze unieke locatie. Ga buiten de gebaande paden tijdens je vakantie op Madeira met een bezoek aan de watervalweg!

Waar is de watervalweg op Madeira?

De watervalweg vind je op de weg van Funchal richting Porto Moniz. Ideaal als je gedurende je vakantie in Funchal verblijft en een dagje naar Porto Moniz wilt met haar natuurlijke zwembaden. In plaats van de geijkte route naar Porto Moniz kun je de kustweg ER101 nemen. Dit is een kustweg die eigenlijk alleen de lokale bevolking kent. Als je de beschikking hebt over een huurauto tijdens je vakantie in Madeira kun je zelf de kustweg ER101 rijden. Een ware belevenis!

Wat zie je op de watervalweg in Madeira?

Eerst rijd je over een oude weg door een grot. Zodra je uit de grot komt met je huurauto moet je eerst een flink aantal bochten nemen om bij de waterval te komen. Na iedere bocht heb je weer een nieuw en prachtig uitzicht over de kust en de zee! Na de zoveelste bocht zie je ineens in de verte een waterval die vanuit een hoge bergwand naar beneden stort. Het water van de waterval eindigt midden op het wegdek waar je straks overheen moet rijden om verder te komen op deze kust- en bergroute.

Direct naar:

Bekijk ook:

Watervalweg; uniek en bijzonder verschijnsel op Madeira

Van alle watervallen op Madeira is dit toch wel de meest bijzondere! Op natuurlijke wijze klettert het water uit de bergen midden op de weg. Met je huurauto zal je onder de waterval moeten. Vergeet niet om eerst de ramen van je huurauto dicht te draaien! Zie het als een gratis wasbeurt wanneer je onder de waterval door rijdt. Je auto wassen was nog nooit zo leuk!

Op de plek van bestemming heb je mogelijkheid om uit de auto te stappen. Je kunt ook onder de waterval doorlopen. Je wordt er kletsnat van, maar als je een handdoek en zwemkleding bij hebt dan is het een heerlijke verkoeling op warme dagen!