fbpx

Madeira met kinderen

Overweeg jij een vakantie Madeira met kinderen? Je hoeft niet langer te twijfelen, want Madeira is de toffe bestemming óók voor kinderen. Wil je samen met je kinderen op avontuur en genieten van de natuur? Dan is Madeira een perfecte bestemming. 

Op het eiland zijn enorm veel bezienswaardigheden en leuke activiteiten om te ondernemen met kinderen. Ga met het hele gezien op zoek naar walvissen en dolfijnen op zee, Maak een spannende wandeltocht over het bergachtige binnenland, geniet van het uitzicht in de spannende kabelbaan in Funchal.

Een vakantie Madeira met kinderen wordt een vakantie om nooit te vergeten. Lees verder voor de leukste activiteiten met kids. 

Direct naar:

De 6 leukste activiteiten met kinderen op Madeira

Op het eerste gezicht is Madeira een eiland voor fanatieke wandelaars, natuurliefhebbers en overwinteraars. Maar niets is minder waar, want Madeira is óók een kindvriendelijke vakantiebestemming. We geven je een aantal redenen waarom Madeira een kindvriendelijke vakantieplek is en zetten de leukste activiteiten met kinderen op rij. 

1. Kabelbaan van Funchal

De meeste bedrijvigheid van het hele eiland vind je in Funchal. De leukste manier om Funchal met kinderen te verkennen is met de kabelbaan. In een glazen cabine ga je de hoogte in naar de top van een berg. In vogelvluchtperspectief kun je de hoofdstad van bovenaf bekijken. Een bijzondere ervaring die de kids niet gaan vergeten!

Madeira met kinderen

2. Walvissen en dolfijnen spotten met kinderen

Vanuit de haven van Funchal vertrekken dagelijks boten de open zee op om walvissen en dolfijnen voor de kust te spotten. Jij kunt met je gezin ook zo’n bootexcursie beleven. Kies uit een excursie met een per piratenboot, speedboot of catamaran. Alle opties zullen kinderen cool vinden! Vanaf het dek sta je met een verrekijker paraat om een omhoog springende walvis of dolfijn te zien. Wanneer het moment daar is zal het indruk maken als zo’n gigantische walvis voor je neus boven het water uitkomt. Het is tevens een ideaal uitje om je kinderen meer te leren over de natuur en de dieren die in zee leven.  

Walvissen Madeira

De populairste kindvriendelijke hotels op Madeira

3. Cristiano Ronaldo Museum (CR7)

Is je kind een echte voetbalfan? Dan kun je dit museum in Funchal niet links laten liggen! Dit museum staat helemaal in het teken van één van ’s werelds beste voetballer Cristiano Ronaldo. In het museum kom je alles te weten over deze aanvaller. Zo kun je zijn gedragen shirts, gewonnen prijzen en vele andere dingen van hem bekijken. Een onvergetelijke activiteiten voor tieners! 

4. Jeepsafari door het binnenland

Het bergachtige binnenland nodigt je uit tot een ontdekkingstocht met de kinderen. Via de meest ontoegankelijke wegen kom je op de mooiste plekjes van het binnenland. De smalle, glibberige en steile wegen kun je maar beter niet met je eigen huurauto trotseren. Hiervoor kun mee met een jeepsafari inclusief een chauffeur die je de mooiste spots van het binnenland laat zien. Vlak naast een diep afgrond van een ravijn rijden brengt zeker spanning met zich mee en de kinderen zullen dit té gek vinden!

vakantie madeira

5. Sleeën in Funchal

Ja, je leest het goed: sleeën, maar dan niet door de sneeuw! Welk kind wil dat nu niet? In de hoofdstad kun je in de hooggelegen wijk Monte meedoen aan een traditie die al jarenlang bekend is in Funchal. Onder begeleiding van twee bestuurders, die elk aan één van kant de slee hangen, daal je met hoge snelheid naar beneden. Omdat de straten in Monte glad gesleten zijn schuift de slee goed over het asfalt waardoor je als een speer door de straten van Monte schiet. Dit maak je alleen in Funchal mee! Een onvergetelijke activiteit met kinderen!

Sleeën Funchal madeira

6. Varen naar Porto Santo

Kinderen, en jijzelf waarschijnlijk ook, zijn dol op het strand. Nu is dat op het hoofdeiland lastig met een beperkt aantal stranden. Daarom zou je een overtocht naar Porto Santo kunnen overwegen, een ander eiland die tot de archipel Madeira behoort. In 2,5 varen bereik je vanaf Madeira Porto Santo. Je komt aan op een eiland met talloze goudgele zandstranden die op je liggen te wachten. Plof lekker op het strand en doe een lekker kleurtje in de zon op terwijl je kinderen zandkastelen bouwen en in zee springen. Wat een heerlijke stranddag in Porto Santo!
Calheta beach madeira

Vakantie Madeira met kinderen

Ben je ervan overtuigd dat Madeira dé bestemming is voor jouw kindvriendelijke vakantie? Wacht niet langer met boeken en beleef een fijne vakantie met het hele gezin!

Voordelen van een vakantie Madeira met kinderen

1. Madeira is relatief kort vliegen
De vliegtijd naar Madeira is ongeveer 4 uur. Deze vliegduur is nog goed te overzien met kinderen. Na deze 4 uur stilzitten in het vliegtuig kun je met het gezin op avontuur op dit tropische eiland in de Atlantische Oceaan.

2. Uitstekend klimaat
Op Madeira is niet gauw héél warm (zelden wordt het warmer dan 30 graden) en ook niet snel koud (zelden wordt het kouder dan 15 graden). Kinderen zullen niet snel zeuren over de hitte of de kou. Dit is niet voor niets het eiland van de eeuwige lente!

3. Actieve uitjes combineren met het zwembad
Madeira is een perfect eiland om actieve uitstapjes te combineren met relaxen bij het zwembad. Kies daarom zeker een hotel met zwembad als je met kinderen naar Madeira gaat. ’s Ochtends ga je op pad met een huurauto of een geboekte excursie en ’s middags is het ‘quality time’ voor de kinderen en kunnen ze lekker in het zwembad plonsen!

Waarom een vakantie Madeira met kinderen?

  • Madeira is een gastvrije, vriendelijke en veilige bestemming en hierdoor een prettige bestemming voor kinderen. 
  • Het zonnige eiland heeft tal van bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud. 
  • De stranden op Madeira zijn kindvriendelijk. 
  • Madeira heeft een mild klimaat wat aantrekkelijk is voor een onvergetelijke gezinsvakantie. 

De leukste kindvriendelijke hotels op Madeira

Op vakantie naar Madeira met een baby

Overweeg je een vakantie Madeira met een baby? Zo’n eerste vakantie met een baby kan best even spannend zijn. Hoe vergaat de vliegreis bijvoorbeeld met een baby? Madeira is een veilige en heerlijke bestemming met een baby. De vliegtijd is 4 uur en het tijdsverschil is slechts 1 uur. Je baby hoeft dus niet aan een nieuw ritme te wennen. Madeira heeft een zacht klimaat en wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Zo hoeft je baby ook niet aan enorme hitte te wennen. In de zomer kan het op Madeira wel eind 20 graden worden en natuurlijk met je jouw baby altijd goed insmeren. In vrijwel alle hotels zijn babybedjes te krijgen. In sommige hotels op Madeira kan je zelfs een kinderoppas regelen (tegen betaling).