fbpx

Auto huren Madeira

Wil je een auto huren op Madeira? Goed plan, want met een huurauto is je vakantie op dit Portugese eiland extra leuk. Je ervaart met een huurauto ultieme vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt en de mooiste plekjes en bezienswaardigheden te bekijken. Waar je vroeger ook maar een beetje buiten de gebaande paden ging werd de weg snel slechter, maar vandaag de dag hoef je je daar niet meer druk over te maken. De wegen op Madeira zijn flink verbeterd waardoor je heerlijk kunt rondrijden in Madeira. Op deze pagina vind je meer informatie en tips over een auto huren op Madeira!

Autoverhuur Madeira

Voor autoverhuur op Madeira geldt dat je het beste vóór vertrek naar dit Portugese eiland een huurauto kunt boeken. De meeste reizigers boeken hun huurauto bij Sunny Cars. Dit komt omdat Sunny Cars veel voordelen biedt in vergelijking met andere autoverhuurders. Daarom vind je hieronder de voordelen van een huurauto boeken bij Sunny Cars:

 • Al 20 jaar specialist in het verhuren van auto’s en staat bekend om de goede kwaliteit en uitstekende service.
 • Je betaalt een all-inclusive prijs waarbij alle verzekeringen zijn inbegrepen. Hierdoor hoef je ter plaatse je niet druk te maken of je huurauto goed verzekerd is en kun je meteen van je vakantie op Madeira genieten.
 • Goed verzekerd. Krijg je glas-banden-bodem of dakschade aan je huurauto op Madeira? Ook dan is je huurauto hiervoor verzekerd.
 • Met een huurauto van Sunny Cars mag je een ongelimiteerd aantal kilometers rijden op Madeira. Verken naar hartenlust de mooiste locaties op Madeira met je huurauto!
 • Je hoeft geen eigen risico af te kopen. Krijg je daadwerkelijk schade? Dan betaal je ter plaatse het eigen risico en krijg je dit later teruggestort door Sunny Cars.
 • Gratis wijzigen. Tot 4 uur voor het ophalen van je huurauto in Madeira mag je wijzigingen in je reserveringen aanbrengen met de Flexservice. Ook annuleren mocht dit van toepassing zijn.
 • Pech onderweg op Madeira? Sunny Cars staat 24/7 voor je klaar voor hulp en advies. Je kunt altijd het Nederlandstalige noodnummer bellen!

Heeft Sunny Cars niet de juiste huurauto voor de periode dat jij naar Madeira wilt? Dan kun je ook eens een kijkje nemen bij TUI Cars. Bij TUI Cars zijn de voorwaarden iets minder uitgebreid ten opzichte van Sunny Cars, maar nog steeds goed in verhouding tot andere autoverhuurders. 

Tips Autoverhuur Madeira

Wanneer je op het vliegveld van Funchal aankomt kun je meteen je huurauto ophalen als je dit bij boeking aangeeft. Heel handig, want zo hoef je geen transfer naar je hotel te reserveren en kun je gelijk de omgeving verkennen. Een paar handige tips:

 • Controleer de auto op beschadigingen als je de huurauto ophaalt. Maak foto’s met je smartphone als je bijvoorbeeld krasjes ziet zodat ze jou hier achteraf niet van kunnen beschuldigen en je bewijs (met datum) op je smartphone hebt.
 • Boek een navigatie bij. Natuurlijk kun je ook Google Maps gebruiken.
 • Boek je huurauto echt vanuit Nederland, want met Nederlandse voorwaarden krijg je als huurder betere bescherming.
Sunnycars Autoverhuur op Madeira
Tui Cars - veilig een auto hure op Madeira

Praktische zaken voor een auto huren op Madeira

 • Om op Madeira een auto te mogen huren dien je minimaal 18 jaar te zijn en één jaar in het bezit te zijn van je rijbewijs. Sommige autoverhuurders kunnen zelf de minimale leeftijd bepalen, houd hier rekening mee.
 • Als je als hoofdboeker en bestuurder onder de 25 jaar bent, dien je een toeslag te betalen.
 • Jouw Nederlandse rijbewijs is geldig op Madeira en een IRB (internationaal rijbewijs) is niet verplicht.
 • Kies voor een All-inclusive verzekering wanneer je een auto huurt op Madeira, dat bespaart je een hoop zorgen en problemen bij schade of andere ongewenste gebeurtenissen op de weg.
 • Degene die de huurauto boekt en gaat besturen, dient een creditcard te hebben die op zijn of haar eigen naam staat.
 • Boek slim. Als je jouw huurauto om 14.00 uur ophaalt en een week later inlevert om 15.00 uur, dan betaal je voor dit extra uur een hele dag extra, wat natuurlijk zonde is. In het voorbeeld kun je dan beter je huurauto weer inleveren om 14.00 uur. 

Wat kost een auto huren op Madeira?

Daar moeilijk een eenvoudig antwoord op te geven. De prijs verschilt per huurperiode. Ga je in het hoogseizoen of het naseizoen? Ook de categorie waartoe je auto behoort en de huurperiode heeft invloed op de prijs. Bij Sunny Cars en TUI Cars check je eenvoudig de prijs voor een huurauto op Madeira.