fbpx

Beste reistijd Madeira

Ben je op zoek naar de beste reistijd voor Madeira? Hier vind je het antwoord! Naast de beste reisperiode voor het weer vind je hier ook het antwoord op de vraag wat de beste reistijd is om walvissen en dolfijnen te spotten, om bloemen in volle bloei te zien en om lekker te wandelen. Bepaal na het lezen van dit artikel wat voor jou de beste reisperiode voor een vakantie naar Madeira is en zet je vakantieplan om in een geboekte vakantie naar Madeira! 

Beste reistijd weer Madeira

De beste reisperiode voor prachtig weer op Madeira is van juni t/m november. In deze maanden vind je op het eiland de beste temperaturen rond de 22/23 graden met weinig regenval. Desondanks kan in deze maanden toch regen vallen, zeker in de berggebieden dus houd hier rekening mee. Op Madeira is het zelden 30 graden of warmer, kortom: prima temperaturen om lekker op pad te gaan terwijl de zon schijnt. Niet voor niets heeft Madeira de bijnaam ‘eiland van de eeuwige lente’! In de overige maanden zit je in het regenseizoen en zijn de temperaturen rond de 18 graden.

Nu je weet wat de beste reistijd qua weer voor Madeira is, wanneer wil jij naar deze eilandengroep op vakantie?

Direct naar:

Beste reistijd Madeira om walvissen en dolfijnen te spotten

Hoe gaaf is het om tijdens je vakantie op Madeira walvissen en dolfijnen te spotten! Als jij dit graag wilt, dan wil je natuurlijk weten wanneer je de beste kans hebt op het zien van deze zeedieren. Eén geruststelling: je kunt het hele jaar door walvissen voor de kust van Madeira zien zwemmen. Potvissen en Grienden zwemmen in alle jaargetijden rond Madeira. Máár voor de kust van Madeira zwemmen wel 28 walvissoorten. Als je zoveel mogelijk verschillende walvissoorten wilt zien dan kun je over het algemeen het beste van april t/m oktober Madeira bezoeken. Net als voor walvissen geldt ook voor dolfijnen dat deze zeedieren het hele jaar door te bewonderen zijn. De Tuimelaar en de gewone dolfijn zijn altijd aanwezig. Ook voor dolfijnen geldt dat je de meeste dolfijnsoorten kunt zien van april t/m oktober. Ga in de beste reisperiode naar Madeira om walvissen en dolfijnen te spotten! 

Beste reistijd bloemen Madeira

De beste reisperiode om bloemen op Madeira in volle bloei te zien is in het voorjaar. Van maart tot juni doet het Madeira haar bijnaam ‘Bloemeneiland’ zeker eer aan. Alle planten en bloemen staan dan prachtig in bloei waar jij lekker van kunt genieten en mooie foto’s van kunt maken. Als je de keuze hebt, kies er dan voor om iets later in het voorjaar op vakantie naar Madeira te gaan. Eind april en mei zit je gegarandeerd goed op het Bloemeneiland. Trek de natuur in met een actieve wandeling om alle bloeiende bloemen te bewonderen en ga naar één of meerdere botanische tuinen die Madeira rijk is! 

Vakantie madeira
Beleef bloemenparadijs Madeira

De beste reistijd om bloemen te spotten op Madeira is in het voorjaar. 

luxe hotel madeira
Luxe verblijf op Madeira

De beste tijd voor jouw vakantie naar Madeira. Boek nu! 

Luxe hotel Madeira Savoy Palace resort 4
Vakantie Madeira

Altijd al is walvissen en dolfijnen willen zien? Ervaar het tijdens je Madeira vakantie.

Beste reistijd Madeira om te wandelen

De beste reisperiode voor Madeira om te wandelen zijn juli, augustus en september. De zomermaanden zijn uitstekend geschikt voor urenlange wandelingen door de ongerepte natuur. Je hebt in deze maanden de minste kans op regen. In de overige maanden is de kans op regen groter en zijn de wandelpaden modderig en soms zeer moeilijk begaanbaar. Bovendien heb je met bergroutes in het binnenland te maken met dichte mist waardoor de mooiste bergroutes soms niet mogelijk zijn. De beste reistijd voor wandelen op Madeira is echt in de zomer! 

 

Zo, nu heb je hopelijk een duidelijk beeld in welke reisperiode voor Madeira het meest geschikt is. Ga jij in de periode dat je de mooiste wandelingen kunt maken, wanneer je de meeste walvissen en dolfijnen kunt zien óf toch als het eiland op haar mooist is en alle bloemen in bloei staan?