fbpx

Klimaat Madeira

Ben je benieuwd naar het klimaat op Madeira? Madeira heeft een gematigd subtropische klimaat, alhoewel dit geen officieel klimaattype is volgens de officiële classificatie. Madeira heeft daarom officieel een Mediterraans klimaat en dat klopt ook wel, want het weer op Madeira vertoont veel gelijkenissen met landen vaan de Middellandse Zee. In zomer is het relatief droog en geniet je er van aangename temperaturen. De winters zijn fris maar absoluut niet koud. De meeste regen valt in de wintermaanden.

Zit je aan Madeira te denken als winterzonbestemming? In de lentemaanden is Madeira op haart mooist door de groene natuur en alle bloemen.

Direct naar:

Microklimaten op Madeira

Heb je ooit weleens gehoord van microklimaten? Dit zijn klimaten binnen eenzelfde regio die toch verschillen van elkaar. Madeira heeft hier ook mee te maken. Doordat Madeira bergachtig is, is het in de bergen een stuk frisser en is de kans op regen veel groter doordat de wolken in de bergen blijven hangen. Zo kun je aan de kust prachtige dagen beleven met veel zon terwijl je in de bergen de hele dag regen hebt meegemaakt. Wees hier op voorbereid door verschillende type kleding mee te nemen en altijd een poncho of regenjas in je tas.
Vakantie Madeira
Fly Drive schilderachtig Madeira

Geniet van het heerlijke klimaat op Madeira tijdens je fly drive vakantie. 

Klimaat Madeira
4-sterrenhotel in Funchal

Ontdek de prachtige wandelroutes en het zachte klimaat op Madeira.

Klimaat madeira
Welness vakantie Madeira

Geniet van luxe, een heerlijk klimaat en leuke activiteiten op Madeira.