fbpx

Vliegveld Madeira

Voordat je kunt genieten van een vakantie op dit prachtige eiland, zal je eerst moeten landen op het vliegveld van Madeira. Het vliegveld van Madeira heet officieel Aeroporto da Madeira Cristiano Ronaldo. Desondanks noemen de meeste mensen dit vliegveld Funchal International Airport. Je vindt de luchthaven van Madeira nabij de hoofdstad van het eiland: Funchal. 

Meer weten over het vliegveld en de spectaculaire ligging? Lees dan snel verder! 

Vliegveld Madeira gevaarlijk?

Nee, de luchthaven van Madeira is niet gevaarlijk. Veel mensen bestempelen het vliegveld van Madeira als ‘gevaarlijk’ door de spectaculaire ligging en wijze waarop vliegtuigen hier landen. Piloten weten hier altijd veilig te landen, maar enige moeite kost het ze wel. De landingsbaan van dit vliegveld op Madeira is op een manier gelegen waarbij er sterke wind vanuit de Atlantische Oceaan kan optreden bij de landing. Hierdoor is het voor piloten altijd even zoeken om in een rechte lijn te landen. Ook de bergachtige ligging van het vliegveld op Madeira zorgt bij wisselende weersomstandigheden voor een extra moeilijkheidsgraad. Ondanks dat dit wellicht wat eng klinkt, hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn bijna nooit ongelukken gebeurd op dit vliegveld, dus geef je over aan de ervaring en deskundigheid van piloten!

Direct naar:

Over de landingsbaan op Madeira

In 2000 is de start- en landingsbaan extra lang gemaakt, namelijk van 1600 meter naar 2780 meter. Door deze verlenging staat de landingsbaan gedeeltelijk op palen. Dit was nodig, omdat door de bergachtige ligging van het vliegveld er geen andere opties zijn voor een vlakke landingsbaan. Je landt dus als het ware op een landingsbaan op palen.

Ben je een echte vliegtuigspotter? Dan moet je tijdens je vakantie zeker een keertje terug naar het vliegveld van Madeira om deze spectaculaire landingen bekijken!

Het vliegveld op Madeira heet officieel Aeroporto da Madeira Cristiano Ronaldo vernoemd naar de profvoetballer die onder meer speelde voor Real Madrid en Manchester United. Christiano Ronaldo is in 1985 geboren in Funchal.

De luchthaven van Funchal ligt op zo’n 10 kilometer ten noordoosten van het centrum van Funchal. In de praktijk doe je hier ongeveer 25 minuten over.

Over de luchthaven van Funchal

De vlucht vanuit Amsterdam naar Funchal International Airport duurt ongeveer 4 uur. Na de landing brengt een shuttle bus je naar de terminal. Vervolgens kan je vakantie op Madeira beginnen!

Met 40 check-in balies, 16 gates, 7 bagagebanden en een paar winkels en restaurants is dit vliegveld op Madeira niet extreem groot. Toch is het er redelijk druk, want als eiland in de oceaan verloopt veel import en export via het vliegveld. Na Lissabon, Faro en Porto is het vliegveld op Madeira het drukste vliegveld van Portugal!

Auto huren op Madeira vliegveld

Maak je vakantie op Madeira extra comfortabel met een huurauto die je kunt ophalen bij de luchthaven van Funchal. Nadat je jouw koffers hebt opgehaald kun je bij de verhuurder van je auto op het vliegveld langs voor de sleutel en kan je meteen richting je hotel vertrekken. Super handig! Boek jouw huurauto met ophaal- en inleverpunt op het vliegveld van Madeira via Sunny Cars!

 

De Aerobus

Als je een hotel of appartement hebt geboekt in de omgeving van Funchal kun je ook kiezen om vanaf de luchthaven met de aerobus naar je hotel te gaan. De aerobus heeft een groot netwerk rondom Funchal en stopt op 26 verschillende plekken. Bovendien heeft de aerobus gratis WiFi waardoor je het thuisfont meteen kunt laten weten dat je veilig bent aangekomen. 

Veel gestelde vragen over Vliegen naar Madeira

Madeira heeft één vliegveld genaamd Aeroporto da Madeira Cristiano Ronaldo, maar de luchthaven wordt vaak Funchal International Airport genoemd. Het vliegveld van Madeira ligt in Funchal, de hoofdstad.

Nee, vliegen naar Madeira is niet gevaarlijk. Funchal International Airport heeft een spectaculaire landingsbaan op zee. Door de ligging kan er veel wind zijn vanaf de Atlantische Oceaan, maar landen is niet gevaarlijk. 

De officiële naam van het vliegveld is Aeroporto da Madeira Cristiano Ronaldo, maar de luchthaven wordt vaak Funchal International Airport genoemd.

De vlucht van Amsterdam naar Madeira duurt 4 uur en 10 min. Je vliegt naar Aeroporto da Madeira, de luchthaven van Funchal.

Ja, er gaan veel rechtstreekse vluchten naar Madeira Airport. Er zijn ook veel vluchten waarbij je een tussenlanding maakt op het vaste land van Portugal. 

Een vliegticket naar Madeira kost gemiddeld tussen de €95 en €225 euro. Dit is afhankelijk vanaf welke luchthaven je vliegt en met welke vliegmaatschappij. 

Wil jij de het vliegveld van Madeira zelf ontdekken? Vlieg nu voordeling naar Madeira