fbpx

Weer Madeira

Benieuwd naar het weer op Madeira Madeira wordt het eiland van de eeuwige lente genoemd.

Kortom, heerlijk weer voor een vakantie naar Madeira. Dit Portugese eiland in de Atlantische Oceaan kenmerkt zich door haar authentieke dorpen, maar bovenal de wonderbaarlijke natuur. De reden dat de natuur op Madeira, bestaande uit watervallen, waterbronnen en groene heuvellandschappen, zo mooi is, heeft voor een groot deel te maken met het weer op Madeira.

Lees meer over het weer op Madeira.

Het weer op Madeira

Madeira heeft de bijnaam ‘eiland van de eeuwige lente’. Dat komt door de aangename temperaturen, het hele jaar door. Het is er nooit extreem warm. Een enkele keer stijgt de temperatuur op Madeira boven de 30 graden worden, maar de gemiddelde temperatuur op Madeira is 21°C.

Ook kou kent men niet op Madeira. Alleen hoog in de bergen kan er vorst zijn, maar aan de kust is dit nooit het geval. Doordat Madeira veel hoogteverschillen kent met hoge pieken zoals de Pico Ruivo en de Pico do Ariero zijn er verschillende microklimaten op Madeira.

De wolken blijven langer hangen in de bergen waardoor de kans op neerslag groter is. Houd hier rekening mee op vakantie in Madeira. Soms kan er veel neerslag in korte tijd vallen. Dit maakt wel waardoor het binnenland zo enorm groen is.

Direct naar:

Het eiland van de eeuwe lente

De beste reistijd voor een vakantie naar Madeira is van juni t/m november. Het weer op Madeira is dan het meest aangenaam en er valt bijna geen neerslag. De watertemperatuur verschilt tussen 19 en 25 graden, wat relatief warm is. Madeira staat natuurlijk ook bekend als bloemeneiland. Van maart tot juni is het eiland het mooist vanwege alle planten en bloemen die dan volop in bloei staan.

Regenseizoen Madeira

In de maanden oktober t/m april valt de meeste regen op Madeira. Dit is het regenseizoen. De maanden mei t/m augustus zijn de droogste maanden van het seizoen. Op Madeira kan altijd een bui vallen, dus houd hier rekening mee door zeker een regenjas mee in je koffer te nemen.

Het weer in Funchal

De hoofdstad Funchal is de zonnigste plek van het eiland. In de regel valt hier de minste neerslag en heb je de meeste zonuren per dag. Je kunt je vakantie in Madeira doorbrengen aan de kust maar ook in het centrum met de kathedraal Sé do Funchal, het kunstmuseum Quinta das Cruzes en het witte paleis van São Lourenço.
Vakantie madeira
Ontdek zonnig Madeira

Heerlijke temperaturen, lekker weer. Wanneer plan jij een vakantie Madeira?

Bloemen madeira
Bloemeneiland Madeira

Het eiland van de eeuwige lente is een paradijs voor bloemenliefhebbers. Bekijk vakantiebestemmingen.

Walvissen en dolfijnen spotten madeira
Eeuwige lente

Geniet van heerlijke temperaturen op Madeira. Ervaar het zachte weer tijdens je Madeira vakantie.

Temperatuur op Madeira

De temperatuur op Madeira? Als je op zoek bent naar een snel antwoord: in de zomer is dit rond de 23 graden en in de winter moet je rekening houden met 17 graden. Hieronder lees je meer over het weer per maand op Madeira; de temperatuur en aantal mm neerslag. 

Weet je inmiddels in welke periode je op vakantie wilt naar Madeira? Kies je voor het voorjaar wanneer alle planten en bloemen in bloei staan? Ga je voor midden in de zomer wanneer de minste kans is op neerslag?  Wanneer je Madeira ook gaat bezoeken, maak er een geweldige tijd van met mooie wandelingen door de beeldschone natuur!

Veel gestelde vragen over het weer op Madeira:

Het is gemiddeld 21 °C op Madeira. Lees hier meer over het weer op Madeira.

In de maanden oktober t/m april valt de meeste regen op Madeira. Lees meer over het klimaat op madeira.

De watertemperatuur op Madeira schommelt tussen de 19 en 25 graden, wat warm is. Lees meer over het weer op Madeira.

Geniet van de natuur en heerlijk weer tijdens je vakantie op Madeira