fbpx

Wandelvakantie Madeira

Overweeg je een wandelvakantie Madeira? Goed plan! Madeira, de bloementuin van Portugal, is vooral bekend van vanwege de schitterende tuinen, tropische plantengroei en mooie stranden. Maar het ruige binnenland van dit vulkanische eiland heeft zoveel meer te bieden. Tijdens een wandelvakantie verbaas je je bij elke stap over de afwisselende natuur. Spectaculaire uitzichten op het grillige berglandschap, het grootste laurierbos van de wereld of een steile kliffen langs de kust, je vindt het er allemaal. Niet zo raar dus dat dit subtropische eiland in de Atlantische oceaan een uitgelezen bestemming is voor een wandelvakantie, individueel of met een groepsreis.

Direct naar:

Wandelen op Madeira

Vanwege de schitterende omgeving komen er veel hikers wandelen op Madeira. Paden langs diepe kloven, over hoge kliffen en smalle richels, wandelent toont Madeira je de grote natuurlijke variatie. Overal zijn er wandelpaden te vinden, zodat een wandelvakantie Madeira voor iedereen mogelijk is. De meeste zijn makkelijk, zonder al te grote stijgingen of afdalingen, maar er zijn ook spannende paden dwars door bergen heen, waar je met een zaklamp door de tunnels moet kruipen. Maak de flinke klim naar de Pico Areiro of volg de bergkam naar de geheimzinnige hoogvlakte Paul da Serra. De korte routes door de prachtige botanische tuinen en idyllische dorpjes maakt dit eiland van Portugal aantrekkelijk voor een wandelvakantie met de hele familie.

Beste reistijd wandelvakantie Madeira

Op Madeira heb je het hele jaar door kans op goed wandelweer met aangename temperaturen. Van ongeveer 17 °C in de wintermaanden tot 23 °C in augustus, zul je het er niet snel te warm hebben. De wintermaanden staan wel bekend om de vele regens en bewolkte dagen. Wil je lekker weer hebben tijdens je wandelvakantie, dan zijn de maanden juni tot en met november de beste tijd om naar Madeira te gaan. In deze maanden is er nauwelijks neerslag, heb je bijna alle dagen zon en heeft het water een temperatuur tussen 19 °C en 25 °C. Ben je een grote natuurliefhebber dan is de lente de beste tijd om te wandelen op Madeira. De natuurpracht is er op zijn hoogtepunt en de groene velden en dalen van het eiland staan vol felgekleurde bloemen. De kans op regen is veel minder dan in de wintermaanden en met ongeveer 20 °C zorgt het zachte lentezonnetje voor de juiste omstandigheden tijdens een actieve vakantie.
wandelvakantie madeira
10-daagse wandelvakantie Madeira

Geniet van tijdens je wandelvakantie van prachtige bloemen, heerlijke wandelingen en prachtige tuinen. 

Bloemen madeira
Groepswandelvakantie Madeira

Ga mee op wandelvakantie naar het bloemeneiland Madeira. Bekijk de groepsreis van ANWB. 

vakantie madeira
Wandelvakantie Madeira

8-daagse wandelvakantie langs de kustlijn van Madeira. Beleef heuvels, ruige kusten en grillige kustlijnen. 

Groepsreis op Madeira

Het mooie binnenland van Madeira leent zich uitstekend voor een meerdaagse wandelvakantie. Natuurlijk kun je die helemaal zelf uitstippelen, maar er is ook de mogelijkheid voor een volledig verzorgde groepsreis. Samen met een groep andere wandelliefhebbers verken je in acht dagen het eiland en slaap je in hotels en pensions op de meest prachtige locaties. Je bagage wordt voor je vervoerd zodat je geen zware rugzak mee sjouwt en je weet zeker dat je op de mooiste plekken terechtkomt zonder te verdwalen. Ga je liever individueel, met zijn tweeën of met de kinderen op wandelvakantie, dan is er natuurlijk ook een ruime keuze in individuele reizen naar Madeira.

De mooiste wandelroutes op Madeira

Ga je voor een wandelvakantie naar Madeira dan mag je de routes langs de levada’s niet missen. Dit 2.000 km lange netwerk van irrigatiekanalen is typisch voor het eiland. Al voor honderden jaren brengen ze het regenwater van het noordelijk deel naar de drogere gebieden in het zuiden. Madeira ligt daarom vol met deze handgemaakte en uit de bergwanden gehakte kanalen. De paden langs de levada’s maken het onbekende binnenland van Madeira toegankelijker voor iedereen. Zo loop je zonder veel moeite langs spectaculaire afgronden en kletterende watervallen. En als kers op de taart word je bij bijna elke bocht getrakteerd op een prachtige uitzicht! 

Wandelen op Madeira is werkelijk prachtig, de uitzichten zijn waanzinnig! 

Bloemen Madeira
8-daagse groepswandelvakantie Madeira
Wandelvakantie naar het subtropische bloemeneiland Madeira met ANWB Reizen.
Bloemen Madeira
Wandelvakantie met Sawadee

Prachtige wandelreis over het Portugese eiland Madeira. Incl. beklimming van de Pico Ruivo. 

Bloementuinen madeira
Groepswandelvakantie ANWB
Wandel langs levadas en verblijf in luxe Quinta’s.