fbpx

Wandelvakantie Madeira 2024

Overweeg je een wandelvakantie Madeira? Goed plan! Madeira is dé bloementuin van Portugal en vooral bekend van vanwege de unieke levadawandelingen langs spectaculaire irrigatiekanalen, schitterende botanische tuinen en laurierbossen. En samen met het zachte klimaat maakt dit Madeira tot een prachtige bestemming voor een onvergetelijke wandelvakantie!

Lees je verder? We vertellen je alles wat je moet weten over wandelen op Madeira óf een wandelvakantie op dit heerlijke eiland. 

PR wandelroutes op Madeira

We hoeven je vast niet te overtuigen dat wandelen op Madeira prachtig is. Op het bloemeneiland vind je 22 officiële wandelroutes. De routes worden aangeduid met PR + nr. Langs de wandelpaden wordt dit heel prettig aangegeven met de wellicht bekende bordjes waarop je PR + nr. ziet. Er zijn zowel wandelroutes voor beginners als voor de doorgewinterde wandelaar. Maar per PR wordt dit goed aangegeven.

Direct naar:

De populairste wandelvakanties Madeira 2024

groepsrondreis Madeira

Boek deze 8 of 12-daagse wandelvakantie. Wandel langs de typerende ‘levadas’, oude irrigatiekanaaltjes van Madeira

Verblijf voordelig in de dit luxe resort midden in Funchal. Perfecte vertrekpunt voor onvergetelijke hikes. 

Wandelen over Madeira

Tijdens een wandelvakantie verbaas je je bij elke stap over de afwisselende natuur. Spectaculaire uitzichten op het grillige berglandschap, het grootste laurierbos van de wereld of een steile kliffen langs de kust met een waanzinnig uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Niet zo raar dus dat dit subtropische eiland in de Atlantische oceaan een uitgelezen bestemming is voor een wandelvakantie, individueel of met een groepsreis. 

Een individuele wandelreis of een groepswandelvakantie?

Madeira is misschien wel één van de mooiste bestemmingen voor een wandelvakantie. Om die reden worden er ook tal van wandelreizen aangeboden. Zowel individuele vakanties óf groepswandelreizen. Ga jij liever individueel op pad? Of kies je voor een georganiseerde wandelreis met gelijkgestemden? Wij zetten de mooiste wandelreizen voor je op een rij:

Top 5 hiks op Madeira

Bekijk ook:

De populairste Individuele wandelvakanties Madeira 2024

Boek deze ontspannen wandelvakantie naar Madeira. Deze 8-daagse reis van ANWB wordt een onvergetelijk avontuur. 

Verblijf in dit luxe Beach Hotel in Calheta. Hét vertrekpunt voor prachtige hikes en een onvergetelijke wandelreis. 

De voordelen van een wandelgroepsreis naar Madeira

Het mooie binnenland van Madeira leent zich uitstekend voor een meerdaagse wandelvakantie. Natuurlijk kun je die helemaal zelf uitstippelen, maar je kan ook kiezen voor een volledig verzorgde wandelgroepsreis. Samen met een groep andere wandelliefhebbers verken je in meerdere dagen het eiland en slaap je in hotels en pensions op de meest prachtige bestemmingen. Ga je liever individueel of met je partner of gezin op wandelvakantie? Dan is er natuurlijk ook een ruime keuze in individuele reizen naar Madeira. We zetten de voordelen van een wandelgroepreis voor je op een rij:

  • Je bagage wordt voor je vervoerd zodat je geen zware rugzak mee sjouwt.
  • Je weet zeker dat je op de mooiste plekken terechtkomt zonder te verdwalen.
  • De reis is incl. verblijf of zelfs meerdere verblijfsplaatsen. 
  • Wandelgroepsreizen zijn incl. reisleiding. 
  • De groepsreis is vaak incl. excursies. 
  • En natuurlijk een hoop gezelligheid tijdens het wandelen! 

De mooiste groepswandelvakanties naar Madeira 2024

Single wandelvakantie Madeira

Naast individuele wandelreizen en wandelgroepsreizen worden er ook verschillende single wandelvakanties naar Madeira aangeboden. Wandelen én natuur is een perfecte combinatie om nieuwe mensen te leren kennen. Bovendien ben je op pad met gelijkgestemden. Populaire single wandelreizen zijn: 

Wandelen op Madeira

Vanwege de schitterende omgeving komen er veel hikers wandelen op Madeira. Paden langs diepe kloven, over hoge kliffen en smalle richels, wandelent toont Madeira je de grote natuurlijke variatie. Overal zijn er wandelpaden te vinden, zodat een wandelvakantie Madeira voor iedereen mogelijk is. De meeste zijn makkelijk, zonder al te grote stijgingen of afdalingen, maar er zijn ook spannende paden dwars door bergen heen, waar je met een zaklamp door de tunnels moet kruipen. Maak de flinke klim naar de Pico Areiro of volg de bergkam naar de geheimzinnige hoogvlakte Paul da Serra. De korte routes door de prachtige botanische tuinen en idyllische dorpjes maakt dit eiland van Portugal aantrekkelijk voor een wandelvakantie met de hele familie.

Beste reistijd wandelvakantie Madeira

Wat is het beste moment voor jouw Madeira wandelvakantie?Op Madeira heb je het hele jaar door kans op goed wandelweer met aangename temperaturen. Van ongeveer 17 °C in de wintermaanden tot 23 °C in augustus, zul je het er niet snel te warm hebben. De wintermaanden staan wel bekend om de vele regens en bewolkte dagen. Wil je lekker weer hebben tijdens je wandelvakantie, dan zijn de maanden juni tot en met november de beste tijd om naar Madeira te gaan. In deze maanden is er nauwelijks neerslag, heb je bijna alle dagen zon en heeft het water een temperatuur tussen 19 °C en 25 °C. Ben je een grote natuurliefhebber dan is de lente de beste tijd om te wandelen op Madeira. De natuurpracht is er op zijn hoogtepunt en de groene velden en dalen van het eiland staan vol felgekleurde bloemen. De kans op regen is veel minder dan in de wintermaanden en met ongeveer 20 °C zorgt het zachte lentezonnetje voor de juiste omstandigheden tijdens een actieve wandelreis.

Geniet van tijdens je wandelvakantie van prachtige bloemen, heerlijke wandelingen en prachtige tuinen. 

Ga mee op wandelvakantie naar het bloemeneiland Madeira. Bekijk de groepsreis van ANWB. 

8-daagse wandelvakantie langs de kustlijn van Madeira. Beleef heuvels, ruige kusten en grillige kustlijnen. 

De mooiste wandelroutes op Madeira

Ga je voor een wandelvakantie naar Madeira dan mag je de routes langs de levada’s niet missen. Dit 2.000 km lange netwerk van irrigatiekanalen is typisch voor het eiland en fungeren tegenwoorden als wandelpaden. Al voor honderden jaren brengen ze het regenwater van het noordelijk deel naar de drogere gebieden in het zuiden. Madeira ligt daarom vol met deze handgemaakte en uit de bergwanden gehakte kanalen. De wandelpaden langs de levada’s maken het onbekende binnenland van Madeira toegankelijk voor iedereen. Zo loop je zonder veel moeite langs spectaculaire afgronden en kletterende watervallen. En als kers op de taart word je bij bijna elke bocht getrakteerd op een prachtige uitzicht! 

De mooiste bestemmingen op Madeira om te wandelen 

Dat Madeira een perfecte bestemming is voor een wandelvakantie is duidelijk, maar waar op Madeira moet je zijn?

  • Funchal
  • Santana 
  • Porto Moniz
  • Calheta

Wandelen op Madeira is werkelijk prachtig, de uitzichten zijn waanzinnig! 

Wandelvakantie naar het subtropische bloemeneiland Madeira met ANWB Reizen. Meerdere vertrekdata in 2024.

Prachtige wandelreis over het Portugese eiland Madeira. Incl. beklimming van de Pico Ruivo. 

Wandel langs levadas en verblijf in luxe Quinta’s. Bekijk vertrekdata in 2024. 

Veel gestelde vragen over een Madeira wandelvakantie

éen van de mooiste en populairste wandelingen op Madeira is PR1 van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo. Je wandelt langs waanzinnige uitzichtpunten. Deze wandelroute is 6,1 km en is een must do tijdens je wandelvakantie. 

Wil je genieten van  een vakantie op Madeira dan raden we je aan minimaal 8 dagen te gaan. Er zijn zoveel prachtige bezienswaardigheden en activiteiten te ondernemen op Madeira!